New video: The Mono Jacks – Tablou

Mă bucură foarte tare revenirea The Mono Jacks; nu credeam că punctul pus acum doi ani avea să fie foarte definitiv, dar anunțul noii piese m-a luat oarecum prin surprindere – și cred că nu doar pe mine. Trupa se întoarce așadar într-o nouă abordare, pe lângă componență schimbarea cea mai mare fiind versurile care, conform lui Doru, vor fi de-acum încolo preponderent în română – urmare, fără îndoială, a succesului avut cu “Gândurile”.

“Tablou” este cu siguranță o piesă The Mono Jacks; recunoști sunetul reverberant de chitară, mixul rece, distant, și atmosfera melancolică, ușor depresivă. De unde la AB4 puteai întâlni destule momente pozitive, chiar și prin piese de creație târzie precum “Everything That You Are”, aerul din jurul The Mono Jacks e mai degrabă unul introspectiv, nostalgic, ușor angoasat. “Tablou” livrează din plin la aspectul ăsta, în special prin versuri – chiar dacă transpare pentru moment o ușoară stângăcie în utilizarea limbii române.

Clipul, regizat de Paul Manolescu de la Eyedrops, transpune în plan vizual parte din mesajul piesei; de un mare efect mi se par cadrele de “before and after”, în particular cel cu cărțile din bibliotecă, ce respiră o discretă și elegantă economie de mijloace. Pe de altă parte, Doru alergând mi se pare cel puțin neconvingător, părând ieșit mai degrabă la un jogging lejer decât disperat să ajungă într-un punct X (posibil efect al filmării slow-mo?).

The revived Mono Jacks se văd în Control Club pe 28 mai.


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.