Chasing I în Expirat: cucerind publicul

chasing 1

Mulți dintre voi poate nu îi cunoașteți pe Chasing I – trupă autohtonă, cu Tudor Nițu la chitară, Radu Moldovan la tobe (pe el îl cunoaștem și din Robin and the Backstabbers) și Septimiu Urzică drept solist. În data de 15 mai și-au lansat albumul de debut, numit simplu Chasing I.

Spunea cineva că oamenii nu uită niciodată cum i-ai făcut să se simtă, iar acest lucru este valabil și în cazul concertului de lansare al primului album Chasing I. Lumea se apropia de scenă iar, încet, încet acordurile primei piese au ajuns să fie completate de tobe, bas și chitară acustică. Chiar dacă Günes Sensoy (chitară și percuție) și Robert Iulian (de asemenea basist în trupa Next Ex) nu fac parte din trupă, pe scenă au făcut o treabă bună alături de ”vechii” membri. Unii spuneau că primele trei piese cam seamănă între ele, probabil și din cauza faptului că primele două fac parte dintr-un întreg. A treia nu știm ce scuză are.

foto: Vladimir Pogonariu

foto: Vladimir Pogonariu

Aceste cântece introductive i-au ținut pe artiști la distanță de public însă, având în vedere că a fost primul concert la care ei sunt headlineri, putem să le înțelegem timiditatea. Răceala dintre public și trupă nu a durat prea mult pentru că, odată cu ruperea uneia dintre corzile chitarei solistului, Tudor Nițu ne-a oferit o doză de istorie a trupei cât timp chitara a avut parte de tratamentul bine meritat.

Piesa preferată a publicului a fost Change My Ways – lumea cânta fără să își dea seama de faptul că Septimiu Urzică și restul trupei ne priveau cu mulțumire. Făcând jocul publicului unele secvențe au fost lungite, doar pentru a mai rămâne prinși în puterea momentului, carisma solistului având un efect mobilizator asupra publicului.

În setlist s-au strecurat câteva compoziții nelansate, Chasing I vrând să vadă care este reacția publicului la ele. Am mai cântat, am mai aplaudat, unii mai comunicau cu artiștii chiar din spatele mulțimii, iar până la urmă am avut parte și de o ”surpriză”. Animal Instinct, cântecul care a fost scris împreună cu Lucia, a adus-o chiar pe ea pe scena din fața noastră, vocea ei formând un contrast frumos alături de timbrul vocal al solistului. Din păcate momentul nu s-a simțit ca un duet, ci mai degrabă precum o reținere reciprocă. Cei doi au avut câteva încercări de a se conecta, dar au dispărut destul de repede.

foto: Vladimir Pogonariu

Ne apropiem de finalul concertului cu Mad About You: un cântec mai degrabă rock decât indie, care a câștigat și partea publicului care încă nu era prinsă în atmosferă. În aplauze, fluierături și exclamații cei cinci membri părăsesc scena, dar nu pentru mult timp pentru că ne-a fost promisă piesa Change My Ways încă odată pentru final. Publicul, deja obișnuit cu aceasta, nu a ezitat să dea tot ce are mai bun, dar nici muzicienii nu ne-au dezamăgit.

Cu sunetul Chasing I și carisma solistului, publicul a fost cucerit. Au fost și momente puțin mai neplăcute, poate atunci când ni se tot sugera să cumpărăm albumul sau la început, când instrumentele mai acopereau vocea solistului – sau poate chiar la final, când ne-am dat seama de terminarea traseului nostru printre cântecele trupei.

foto: Vladimir Pogonariu

Oricum, ne-am distrat și cu siguranță nu vom uita felul în care Tudor și solo-urile lui de chitară împreună cu vorbele, ironia și voia bună a lui Septimiu și tobele fără stare ale lui Radu ne-au făcut să ne simțim. Te asigurăm că acești oameni știu cum să te câștige în timpul concertului, iar pentru distracție garantată un bilet la Chasing I este soluția ideală.


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.