New video: Jinxy von D’ers – Glow

Acum un an când o porțiune din Blue Nipple Boy debuta sub numele de Jinxy von D’ers cu primul lor single “So Alive” mi-am făcut o notă mentală să-i urmăresc; piesa suferea de pe urma unor stângăcii de început (o producție neclară, o direcție ambiguă, o voce din un pic alt peisaj) dar mi s-a părut că e destul potențial de evoluție. Și uite, la un an distanță Jinxy von D’ers e un pic altă trupă, cu o versatilă voce nouă (Iris Danciu de la The Pinwheels) și o prezență coerentă și asumată – o minunată completare pe panoplia de trupe românești female fronted, unde dintr-un motiv sau altul mereu mi se pare că am avut o problemă (și nu din lipsă de voci excelente). Pe bune, din generația de trupe alternative de la începutul anilor 2000 n-a supraviețuit nici una cu o tipă la voce care să poată sta în prezent pe aceeași treaptă cu Vița de Vie sau OCS. What the hell happened?

Cumva asta mă bucură la noua încarnare Jinxy von D’ers, par că-și trag sevele din moștenirea bogată a trupelor de gen din anii ’90-2000 (gândiți-vă la Guano Apes sau Skunk Anansie) dar primind în același timp influențe, în special metal, din vremuri mai recente. Rezultatul e un hibrid cu gust, engaging și cu foarte mult potențial, iar spectrul albumului care stă la pândă (cică la toamnă?) este foarte promițător.

Clipul e un pic clișeu (trupa care cântă cu stoicism într-un setting total nepotrivit pentru ei și clash-ul de valori aferent, sigur am mai văzut asta pe undeva), dar e mișto filmat, așa că nu se simte atât de rău.

Îi puteți vedea live la Shine Festival în București pe 1 iulie la Arenele Romane.


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.