New video: Moebius – G

Moebius au sărbătorit joi 2 ani de activitate iar pentru ocazie au pregătit un concert cu lansare de videoclip în Control Club. Piesa în cauză, “G”, este una destul de veche (prima înregistrare oficială publicată de trupă pe canalul de Youtube) și mă gândesc că asta poate însemna un fel de “închidere” a unui cerc, semn al unui “next step” pe care trupa plănuiește să-l facă.

La concertul din Control, Moebius m-au impresionat prin atmosfera întunecată, oarecum în antiteză cu atitudinea jovială abordată în relaționarea cu publicul. De obicei îmi plac antitezele astea (umorul sec al unui Aaron Stainthorpe pică de minune printre angoasele distilate de pe parcursul unui concert My Dying Bride, de exemplu), dar momentan trupei cred că i-ar prinde bine asumarea unei prezențe scenice ceva mai sobre – oricât de good guys simpatici sunt, fără îndoială, în real life.

Clipul e o minunată incursiune alb/negru printr-un București trippy și fragmentar (kudos Răzvan Leucea și Anastasia Dumitrescu), iar atât vocea cât și versurile m-au prins cum nu m-aș fi așteptat să o facă. Admit că experiența mea cu Moebius e mult mai tânără decât cei 2 ani ai trupei, dar e potențialul unei chestii pe termen lung aici. Happy birthday!

There’s only static here and
It’s been that way for a while


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.