New video: Beck Corlan – România

Detest naționalismele cu steagul și imnul cel puțin la fel de tare pe cât detest creștinismul heavy-handed cu Biblia și Iisus îndesați pe gâturile poporului. Beck Corlan în noul său clip bifează cu brio ambele categorii de mai sus

De ce e societatea învăţătoarea ta
Când poate Biblia să fie mama ta?

și totuși, în continuare, nu îmi e absolut deloc antipatică, ba din contră. M-am uitat la mare parte din clipul “România” cu gura căscată a admirație, ce-i drept în cea mai mare parte datorită învelișului muzical rock-fusion de o calitate excepțională. E un sentiment teribil de contradictoriu, jur, când intră partea de final cu “preoți cu crucea-n frunte” mă iau fiori pe șira spinării de fiecare dată, și cel puțin la nivel rațional știu că e super greșit. But I can’t help it. E și un pic de Deșteaptă-te Române pe-acolo, evident, dar e foarte elegant folosit, iar din punct de vedere vizual trupa, în partea de performance video, arată minunat, a trupă pe care-aș vrea super mult s-o prind live. Which I actually do.

Recunosc, am dat din cap pe refren, și nu mi-e jenă să recunosc asta. Poate nu ne potrivim 100% la ideologie, dar în continuare susțin că Beck Corlan e unul dintre cele mai interesante fenomene muzicale autohtone din ultimii ani.

Also, videoclip filmat în 4K, hellyeah.


Nu există comentarii

Adaugă-l pe al tău

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.