New video: Paradise Lost – Beneath Broken Earth

Din punctul meu de vedere, Paradise Lost a fost mereu o trupă bună care compunea prost; deși parte din extrem de influentul val britanic de death-doom din anii ’90, împreună cu Anathema și My Dying Bride, n-au reușit niciodată să mă facă să-i ascult cu prea mare atenție – spre deosebire de conaționalii lor. O fi și o chestiune de gust aici, probabil.

Cert e că după ce s-au îndepărtat încetul cu încetul de originile muzicale, experimentând cu un sound ceva mai mellow și orientat mai spre gothic metal, Paradise Lost par că se află de vreo 3 albume încoace într-un fel de cursă de recuperare a coeficientului de “trv kvlt” – iar viitorul disc The Plague Within, ce iese pe 1 iunie, pare încununarea supremă a acestui efort. Pe “Beneath Broken Earth” aici de față auzim un death/doom clasic, apăsător și melodic, unde Nick Holmes își pune în valoare destul de inspirat growl-ul pe care l-a tot exersat lately cu Bloodbath. Singura problemă e că, similar cumva cu situația celor de la At the Gates de anul trecut, deși trupa se află printre pionierii stilului acesta a fost perfecționat între timp de hoarde întregi de alte trupe – iar Paradise Lost, reveniți acum în matca de odinioară, riscă ei înșiși să se piardă destul de repede în marea de epigoni dacă nu reușesc să se evidențieze cu ceva.

Aștept albumul în acest sens, dar piesa scoasă la înaintare – deși n-a fost un efort de voință s-o ascult până la capăt, cum era de obicei cazul cu ei – nu-mi dă speranțe prea mari.


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.