New song: TV On the Radio – Careful You

Despre americanii de la TV On the Radio nu am auzit să se vorbească prea mult pe la noi, iar asta e o nedreptate făcută unei trupe cu 4 albume foarte bine primite de publicul de la ei și cu colaborări (live sau în studio) avute cu nume grele precum David Bowie, Trent Reznor sau Peter Murphy. Sper ca lucrurile să se schimbe odată cu lansarea noului lor album, Seeds, programat să iasă pe piață în noiembrie, pentru că cele două piese lansate până acum de pe noul material merită toată atenția noastră.

Primul preview a venit în forță, single-ul “Happy Idiot” dezvăluit luna trecută aratându-ne un TV On the Radio mai energic ca oricând și complet refăcut, se pare, după pierderea basistului lor, decedat în 2011. Ieri trupa a publicat pe Youtube un nou cântec, un lyric-video al piesei “Careful You” și, după câteva ascultări, am început să fredonez deja

Oui je t’aime
À demain
À la prochaine…

Intro-ul în franceză al piesei e de mare efect și te pregătește pentru atmosfera dark dată nu numai de versurile bitter-sweet dar și de partea instrumentală – mult mai electronică decât ce știam eu din repertoriul lor.

tv on the radio

Ca fapt divers, TV On the Radio este formată în prezent din patru muzicieni, trei dintre ei fiind de culoare; poate ăsta e unul din motivele pentru care trupa sună într-un fel al naibii de greu de catalogat. Influențele sesizate pe albumele de până acum sunt extrem de variate, de la forme de jazz și a cappella, trip-hop, modern soul până la post-punk. De solistul lor, Tunde Adebimpe, poate ați mai auzit, el colaborând cu Massive Attack la piesa “Pray For Rain” unde prestează ca invitat la voce.

Până apare noul album vă recomand să ascultați/vizionați piese mai vechi de-ale trupei, poate “Province” (cu David Bowie backing vocal) sau “Wolf Like Me” în varianta live de la emisiunea lui David Letterman și în general să lăsați TV-ul pentru radio sau, dacă vreți, mai mult TV la radio :)


Piesa “Careful You” poate fi ascultată și la Radio IndieGen, radio online ce difuzează non-stop o selecție esențială, relevantă & cool de muzică indie-alternative.

There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.