New song: The Godspeed Society – Witchcraft

The Godspeed Society sunt o gaşcă de portughezi pe care i-am descoperit acum vreo doi ani, când cu minunatul lor debut Killing Tale. Am făcut cunoştinţă atunci cu o trupă incredibil de versatilă, ce se simţea ca acasă printre influenţe dark pop, cabaret, jazz şi metal. Finalul acestui an îi găseşte înregistrând cel de-al doilea album, iar prima piesă dezvăluită de pe acesta este “Witchcraft” aici de faţă.

Trupa a anunţat din avans o schimbare de direcţie şi de abordare pentru viitorul album iar noua piesă confirmă asta. Metalul nu se mai simte deloc; “Witchcraft” este în schimb o baladă catchy şi foarte “retro” ca feeling, ce pune un mai mare accent pe latura jazz/cabaret, aducând chiar un strop de savoare progresivă prin flaut şi Hammond. Sigur, asta nu înseamnă că tot albumul va suna la fel; dimpotrivă, mă aştept la încă un material eclectic şi ofertant, după exemplul debutului.

Dacă pe Killing Tale The Godspeed Society spuneau o poveste noir despre crimă şi pasiune în aşa-numitul Bloody City, conceptul noului album gravitează în jurul scrisorilor; practic, fiecare piesă se vrea a fi o scrisoare, o mică poveste menită să ne introducă în vieţile unor noi personaje:

Anywhere in the world, in 1965 or 2015, someone writes a letter to someone else and we’re going to be able to read it and hear it.

Mai mult, fiecare piesă/scrisoare va fi lansată la Lisabona printr-un spectacol propriu în seria de concerte “Last Words Session”. Aceasta va debuta pe 12 noiembrie iar primul eveniment va fi creat, desigur, în jurul piesei “Witchcraft“.


Nu există comentarii

Adaugă-l pe al tău

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.