New song: The Godspeed Society – Witchcraft

The Godspeed Society sunt o gaşcă de portughezi pe care i-am descoperit acum vreo doi ani, când cu minunatul lor debut Killing Tale. Am făcut cunoştinţă atunci cu o trupă incredibil de versatilă, ce se simţea ca acasă printre influenţe dark pop, cabaret, jazz şi metal. Finalul acestui an îi găseşte înregistrând cel de-al doilea album, iar prima piesă dezvăluită de pe acesta este “Witchcraft” aici de faţă.

Trupa a anunţat din avans o schimbare de direcţie şi de abordare pentru viitorul album iar noua piesă confirmă asta. Metalul nu se mai simte deloc; “Witchcraft” este în schimb o baladă catchy şi foarte “retro” ca feeling, ce pune un mai mare accent pe latura jazz/cabaret, aducând chiar un strop de savoare progresivă prin flaut şi Hammond. Sigur, asta nu înseamnă că tot albumul va suna la fel; dimpotrivă, mă aştept la încă un material eclectic şi ofertant, după exemplul debutului.

Dacă pe Killing Tale The Godspeed Society spuneau o poveste noir despre crimă şi pasiune în aşa-numitul Bloody City, conceptul noului album gravitează în jurul scrisorilor; practic, fiecare piesă se vrea a fi o scrisoare, o mică poveste menită să ne introducă în vieţile unor noi personaje:

Anywhere in the world, in 1965 or 2015, someone writes a letter to someone else and we’re going to be able to read it and hear it.

Mai mult, fiecare piesă/scrisoare va fi lansată la Lisabona printr-un spectacol propriu în seria de concerte “Last Words Session”. Aceasta va debuta pe 12 noiembrie iar primul eveniment va fi creat, desigur, în jurul piesei “Witchcraft“.


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.