New video: Sólstafir – Lágnætti

După superbul “Fjara” din 2011, islandezii de la Sólstafir revin cu un nou videoclip artistic şi lung: “Lágnætti“.  Piesa face parte de pe Ótta, al cincilea şi cel mai nou album al trupei, lansat la sfârşitul lui august, şi este o călătorie epică de 9 minute şi jumătate pigmentată cu acorduri calde de pian, ritmuri rock’n’roll şi zgomot de fond de la chitare cu distors.

E teribil de greu să pui o etichetă muzicii pe care Sólstafir o fac de vreo două, trei albume încoace. “Metal’n’roll ambiental”, oricât de ciudat sună, ar putea fi o idee. Piesele lor abundă de melodicitate şi de hook-uri memorabile însă au aproape fără excepţie o calitate “soothing”; se aud şi distoarse din când în când, însă e greu să te închipui dând din cap pe aşa ceva. E o muzică grea, fără îndoială, însă introspectivă şi melancolică; exact la ce te-ai putea aştepta când vine vorba de Islanda.

Clipul pentru “Lágnætti” este realizat de aceaşi echipă de la Don’t Panic Films (regizor Bowen Staines) care a regizat şi “Fjara” şi care a mai lucrat cu alţi artişti islandezi importanţi precum Ólafur Arnalds şi Agent Fresco. Dacă sunteţi fani de “earth porn” aţi venit în locul potrivit – locaţiile alese pentru filmare sunt superbe.


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.