New song: Apocalyptica – Shadowmaker (feat. Franky Perez)

După ce-au ars-o mai clasic în ultimii 2 ani, concentrându-se pe proiectul Wagner Reloaded și turneul cu conaționalii de la Avanti! Chamber Orchestra, Apocalyptica vor reveni în 2015 la originile metaliste atât de dragi tuturor printr-un nou album de studio – Shadowmaker.

Primul single de pe album este piesa cu același nume, “Shadowmaker“, și ne este prezentat sub forma unui lyrics video lo-fi regizat de D. W. Warren featuring secvențe din horror-urile alb-negru Genuine (1920) și Svengali (1931). Trucul ăsta a mai tot fost folosit și sincer începe să pară destul de old, dar probabil abia acum începe să pătrundă în mainstream deci pregătiți-vă :)

Apocalyptica-ShadowmakerDupă excepționalele “Rage of Poseidon” și “At the Gates of Manala” de pe precedentul disc 7th Symphony, ce mi-au demonstrat că Apocalyptica n-au neapărat nevoie de voce pentru a fi metal și mișto, m-am tot întrebat când or mai scoate finlandezii vreun single fără vocalist invitat. Probabil și trupa s-a gândit la asta, iar “Shadowmaker” este rezultatul unui compromis spre a împăca și capra, și varza. În 8 minute facem cunoștință și cu vocea lui Franky Perez, din câte se pare actualul lor vocalist de turneu, și ne reamintim și de nebunia instrumentală pe care trupa e capabilă să o pună la cale. Partea instrumentală e, desigur, cea mai interesantă, dar nu pot să nu aplaud tupeul de a scoate o piesă de 8 minute ca prim single.

Bottom line, dacă vi se acrise cumva de incursiunile Apocalyptica în mainstream, de pe vremea colaborărilor cu Ville Valo sau Corey Taylor, să știți că din fericire au depășit cu demnitate acea etapă. Acum să vedem ce urmează.


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.