New video: Sólstafir – Miðaftann

Știam de mai demult că rockerii atmosferici Sólstafir sunt mari meseriași la videoclipuri; de altfel, creditez și celebrul clip “Fjara” pentru o parte din succesul de care s-a bucurat trupa odată cu albumul Svartir Sandar. Ei bine, islandezii ne arată acum un clip excelent pentru “Miðaftann” – o piesă lentă, melancolică și întunecată de pe cel mai recent album Ótta. Filmat în slow motion și cu niște cadre din aer ce te lasă cu ochii mari (EarthPorn de cea mai înaltă clasă), clipul mi-a tăiat un pic răsuflarea în momentul în care… SPOILERS.

O să vă dați seama la ce mă refer.

Ca o bucată de trivia, piesele de pe Ótta reprezintă momente ale zilei, în caz că numele în islandeză v-ar fi putut încurca. “Miðaftann” este seara, teoretic bucata de timp între 18:00 și 21:00, numai bună pentru căutări în urma cărora revii mai puternic. În cuvintele solistului Aðalbjörn Tryggvason,

The track is about wandering in darkness. Playing chess with Death, getting burned by salt, drowning in the ultimate wave of sin and returning back home by using moonlight as navigation.


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.