New video: RAVA – Metamorfoza

RAVA sunt un caz bizar; trupa ieşeană are vreo nouă ani de activitate şi cântă un alternative rock  modern şi catchy, preponderent în română, pe undeva pe la jumătatea distanţei dintre Travka şi Alternosfera, să zicem. O reţetă cu potenţial de succes –  cu toate acestea, trupa a strâns până acum un following mai degrabă local, iar repertoriul destul de solid de creaţii proprii zace împrăştiat printre demouri, sesiuni live şi un singur EP editat, Super Magic Love din 2009.

Posibil ca o parte din vină să o poarte şi schimbările dese de componenţă. De altfel, în acest moment pe pagina de Facebook RAVA (singura lor pagină oficială; a existat odată şi un www.ravaband.ro, dar e decedat) sunt listaţi în componenţă doar vocalistul şi basistul, ceea ce mă face să mă întreb în ce formulă a fost trasă piesa pe care o ascultăm.

Metamorfoza” aici de faţă este varianta de studio a unui demo din 2011 şi ne arată o trupă cu vână şi un solist ce articulează cu suficient gravitas versurile cu parfum de liceu cât să le facă să nu sune caraghios. La butoanele piesei (înregistrare, mix şi master) a stat Marius Costache (Studio 148) iar de partea video s-au ocupat cei de la Studioul de Bază.

Mi-ar plăcea ca piesa asta să prefigureze un album pe cale să vină. Hai mai cu viaţă! :)


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.