New song: Bloodbath – Unite In Pain

https://magazine.overground.ro/wp-content/uploads/2014/09/bloodbath-2014.jpg

Într-o mişcare ce probabil a enervat destui “purişti” într-ale metalelor dificile, supergrupul suedez de death metal pursânge Bloodbath l-a recrutat pe britanicul Nick Holmes (Paradise Lost) pe post de vocalist, după despărţirea, acum doi ani, de conaţionalul Mikael Åkerfeldt (Opeth). Cu această ocazie, trupa a lansat şi o nouă piesă, “Unite In Pain“, în aşteptarea viitorului album Grand Morbid Funeral programat pentru mijlocul lui noiembrie. Înainte de toate, piesa ne demonstrează ceea ce unii dintre noi poate mai bănuiau, dar nimeni nu cred că mai avea vreo speranţă pentru confirmare – Nick ştie încă să grohăie ca în vremurile bune :)

Altfel, piesa sună ceva mai melodic şi mai puţin “wall of sound”-ish ca ce mai ştiam eu de la ei (namely The Fathomless Mastery). iar Holmes se potriveşte minunat în piesaj, cu o voce mai veninoasă – chiar dacă mai puţin impunătoare – ca cea a lui Åkerfeldt.

Acum pentru nişte context, Bloodbath e proiectul death metal pornit în 1998 de Anders şi Jonas din Katatonia (Jonas care, aici, tace din gură şi cântă la bass), probabil ca outlet pentru negreli şi răutăţi odată ce trupa lor principală începuse s-o ia pe cărări mai melancolice. Pe lângă “greii” care alcătuiesc acum trupa, prin ea s-au mai perindat Peter Tägtgren (Hypocrisy, PAIN) şi, bineînţeles, Dan Swanö (Nightingale etc. etc.), care probabil a cântat în mai multe trupe suedeze decât au existat vreodată.


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.