New song: Katatonia – Old Heart Falls

Când faci un clip cu versuri bătute la mașina de scris îți asumi, cumva, și typo-urile inerente; doar ideea nu e să zăbovești prea mult asupra unor detalii, ci să transmiți mai departe calupul de sentimente pe care ți-l dorești. Iată așadar o nouă piesă Katatonia, prima de pe viitorul album The Fall of Hearts. Titlul “Old Heart Falls” este, astfel, ușor redundant, dar să nu fim pedanți. Nu știu exact la ce mă așteptam, dar nu sunt dezamăgit – de altfel e greu pentru Katatonia să mai dea gherle acum, avându-și găsit* o minunată nișă stilistică undeva în zona întunecată și gri dintre metal, alternative și progressive.

Îmi place că experimentele acustice ale trupei n-au fost din pom – se simte clar că au lăsat urme, deși chitarele cu distors și-au făcut un binemeritat comeback. Melotronul oferă un minunat parfum vintage, iar Katatonia profită mai mult ca nicicând de bucăți aerisite, aproape semi-acustice, unde toate elementele se disting clar și frumos (spre deosebire de unele dăți trecute unde era ușor să nu observi unele lucruri pentru că se petreceau atât de multe simultan). Nu știu dacă e valabil pentru albumul în general, but this is refreshing.

Există undeva pe aici și o nemulțumire mocnită că nu sunt pocnit în moalele capului așa cum aș fi sperat (îmi amintesc și acum cum stăteam cu “Dead Letters” sau “Lethean” pe repeat zile întregi, ca să dau doar exemple mai recente). “Old Heart Falls” e o piesă bună, dar sună… familiar. Cunoscut. Așteptat. Să vedem însă cu album cu tot.

Apropo, gluma cu “Old Fart Halls” să știți că s-a făcut deja. Dacă Katatonia au devenit sau nu old farts între timp putem vedea live la Artmania de anul ăsta (Sibiu, 29 iulie, Piața Mare).

Eu sper că nu e cazul :D

____

* participiul perfect este un timp verbal de care limba română are nevoie și nu voi putea fi convins de contrariu.


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.