New song: The Who – Be Lucky

Dacă a fost Get Lucky, de ce n-ar fi și Be Lucky? Iată că The Who (și probabil mulți dintre cei mai tineri dintre voi vor întreba acum mirați: “who?!”) sau mai bine zis, ce a mai rămas din The Who (chitară Pete Townshend și voce Roger Daltrey) se încăpățânează să rămână în atenția lumii muzicale și lansează această piesă, parte a unei noi (a câta oare?) compilații de greatest hits. “Who Hits 50” marchează, ați ghicit, aniversarea a 50 de ani de activitate a trupei și momentul trebuia marcat cu ceva “fresh”.

Pentru mine cel puțin, această ambiție a trupelor-mamut, de genul celei de față, de a rămâne relevante (și am mai scris despre asta recent) capătă de cele mai multe ori accente comice. În acest nou cântec, The Who fac referire la… Daft Punk și la un moment dat este folosit chiar un efect auto-tune pe voce în stil robotic. Jenant, nu?

Și, de parcă n-ar fi fost de ajuns, cuplul Townshend/Daltrey are ceva de împărțit și cu AC/DC (“You wanna climb without a safety line/ AC/DC’s gonna be fine”), iar asta vine într-un moment în care AC/DC tocmai și-au anunțat revenirea, însă fără Malcolm Young care este spitalizat și, se pare, suferă de demență. Ca nuca în perete, nu?


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.