New video: SubRosa – Troubled Cells

SubRosa sunt una dintre cele mai atipice apariții pe scena doom metal; sunt din Salt Lake City, Utah, au o voce feminină remarcabilă în persoana solistei Rebecca Vernon și împletesc riff-uri grele cu soundscape-uri disonante și o vioară sfâșietoare. Prin ei se împletesc improbabil dar măiastru două mari direcții muzicale eminamente americane – pe de-o parte se simt rădăcinile sludge/doom lăsate moștenire de unii ca Neurosis, pe de altă parte răzbate o puternică aromă occult revival, mistică și enticing.

“Troubled Cells” este o piesă de pe cel mai nou album al lor, For This We Fought the Battle of Ages, și poartă cu ea un mesaj extrem de puternic. Cel mai bine e să citiți întreg interviul dat de Rebecca pentru Noisey ca să înțelegeți întreaga dimensiune. În linii mari este vorba despre Biserica Mormonă care, de anul trecut, a adoptat o serie de directive profund discriminatorii pentru comunitatea LGBT, interzicând copiilor de cupluri gay să fie botezați în sânul bisericii și excomunicându-i pe membrii gay care se căsătoresc. Rebecca (ea însăși mormonă), alături de mulți alți oameni, susține că este o corelație directă între atitudinea vădit ostilă a bisericii față de persoanele LGBT și un peak îngrijorător în rata sinuciderilor tinerilor din statul Utah, care s-a triplat în ultimii 9 ani. “Troubled Cells” ar trebui astfel să fie atât un semnal de alarmă cât și vârful de lance al unei campanii de conștientizare dublată de o platformă de susținere.

Ce să zic, uitați-vă, dincolo de mesajul transparent dar elegant transmis (și răvășitor sintetizat) este o imagine de zile mari și o muzică pe măsură.

Paradise is a lie if we have to burn you at the stake to get inside

Nu există comentarii

Adaugă-l pe al tău

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.