New song: Riverside – Discard Your Fear

Polonezii de la Riverside se întorc în lumina reflectoarelor vara asta cu un nou album la orizont, Love, Fear and the Time Machine, ce urmează a fi lansat la început de septembrie. Avem acum și un single în persoana proaspăt lansatei “Discard Your Fear” și, din păcate, asta nu mă face să aștept materialul cu foarte mare interes. Trupa sună extrem de toned down, oferind un soi de prog revival cuminte, reținut și safe undeva pe la jumătatea drumului dintre variantele curente de Anathema și Opeth – nici una din ele nefiind vreun vârf de formă. Există unele idei cu zvâc pe parcursul piesei dar chiar dacă nu s-ar pierde în producția plată ar fi total anihilate de cantitățile industriale de “meh” din versuri.

Serios, nu pricep de ce ai face un lyrics video pentru o piesă cu versuri ce sună a self help pentru liceeni; probabil dacă nu le vedeam plimbându-mi-se insistent prin fața ochilor vreme de 7 minute nu le-aș fi remarcat atât de tare. Sigur, eu sunt un Grinch cu suflet negru care nu suportă de principiu sentimentele pozitive și acordurile majore în muzică, dar admiteți vă rog că puteați și voi într-a 11-a să scrieți chestii mai profunde decât “Try to free your mind, wake up”. Îmi imaginez un puști scrijelind cu pixul pe bancă “Scare away your fear” chicotind pentru sine însuși că moaaa, ce profund a zis-o pe-asta, scare away your fear, înțelegi tu?

Partea bună e că în sfârșit o să auzim Riverside și pe Rock FM. Partea proastă e că o să ajungă în playlist abia peste 15 ani.


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.