New video: Moonspell – Extinct

Nu știu alții cum sunt, dar eu când dau play unui clip de 6 minute și 15 secunde mă aștept să văd un clip de 6 minute și 15 secunde, nu 5 minute de clip, 1 minut de credits și 15 secunde de shameless promo al casei de discuri. Păcătoasă treabă și cu Youtube ăsta.

În altă ordine de idei, Moonspell au făcut clip celei mai digerabile dintre noile piese scoase la înaintare de pe Extinct, albumul ce va fi lansat în câteva zile. Este vorba chiar despre piesa omonimă, “Extinct”, un melodic metal cu ceva inspirație gothic, un refren destul de moale dar amplu și foarte catchy și un riff principal simpluț dar eficient și veninos. Dacă v-am lăsat impresia că nu sunt dat pe spate cam așa e, mi se pare în continuare că Moonspell ar trebui să fie un pic altceva; pe de altă parte piesa nu e rea deloc, dar m-aș fi așteptat mai degrabă s-o cânte unii gen Amorphis (apreciez totuși că portughezii s-au abținut de la a face o modulație pe ultimul refren, probabil clișeul de compoziție trademark Amorphis).

Cât despre clip, well… admit că din punctul meu de vedere Moonspell și-au atins vârful de imagine în clipurile “Scorpion Flower” și “Night Eternal” iar acum orice altceva îmi provoacă chicoteli (să nu ne mai amintim niciodată de “Lickanthrope”, vă rog).  Pe de altă parte, e ceva și de capul acestui Portuguese Outcasts Sideshow.

“50 Shades of Moonspell”, vorba unui comment.


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.