New song: Crippled Black Phoenix – No Fun

https://magazine.overground.ro/wp-content/uploads/2016/09/crippled-black-phoenix-1050x736.jpg

Țin minte că prima oară am luat contact cu piesa asta într-o după-masă de august, când Crippled Black Phoenix făceau soundcheck la Dark Bombastic Evening 7. A rămas cu mine de atunci, am recunoscut-o și m-am bucurat de ea în concertul care a urmat, iar acum o trec printr-un repeat nesănătos de câteva zile de când a fost lansată oficial în așteptarea albumului Bronze care va ieși pe 4 noiembrie la Season of Mist.

“No Fun” e o introducere potrivită în dark rock-ul practicat de trupă, cu atingeri electronice, progresive și psihedelice și o voce calmă, reverberantă, un pic “de dincolo”. E un tărâm tare fertil aici, unde se reunesc multe influențe diverse și de bun gust. E un pic de occult-rock revival în ritmul strâns al tobelor și în notele lungi de chitară de pe vers, e un pic de avant-garde în sintetizatorul de pe refren, sunt foarte multe lucruri la care să fii atent și parcă fiecare ascultare te mai lasă cu câte ceva. Abia aștept restul albumului, din care trupa susține că “No Fun” nu e decât o foarte mică parte, stilistic vorbind.

and everything I used to love has gone to hell,
and everyone I used to know will leave this world

Îmi place să-i văd pe cei de la Season of Mist – altminteri vajnic label de metale mai mult sau mai puțin extreme – că mai lansează din când în când și ceva de pe tărâmuri mai experimentale; noul Esben and the Witch tot la ei urmează să iasă. Va fi o toamnă interesantă.


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.