New video: Nightwish – Endless Forms Most Beautiful

Dacă aveați cumva impresia că Nightwish nu sunt o adunătură de pretentious pricks, noua piesă cu clip “Endless Forms Most Beautiful” s-ar putea să vă provoace serioase îndoieli în această privință. Sigur, pretentious prick-ul șef este Tuomas, care găsește de cuviință aici să-și etaleze sentimentul de uimire față de diversitatea vieții de pe Pământ în cel mai școlăresc și lipsit de talent liric text din vreo piesă Nightwish de până la ora actuală. “Deeper down in Panthalassa a Eukaryote finds her way” e probabil felul în care un poet închipuit de-a 10-a ți-ar recita în versuri cartea de Științe de-a 7-a, iar de la colectivul ăsta și principalul lor compozitor și textier am totuși așteptări ceva mai mari. Parcă toată treaba ar fi o lucrare comandată pentru popularizarea evoluționismului în rândul metalhezilor de liceu, nicidecum o chestie simțită, autentică și internalizată de trupă.

Ca toată lumea, aveam niște așteptări uriașe de la primul album Nightwish cu Floor Jansen la voce; piesa asta contribuie în continuare la dezumflarea entuziasmului – muzical nu se descurcă rău, dar nu mi se pare de bun augur că partea cea mai interesantă e secvența instrumentală dintre 3:25 – 4:30, care ar fi putut foarte bine de altfel încheia totul mult mai glorios decât încă o repetiție a refrenului.

De asemenea, nu pot să nu ridic o sprânceană la cât de half-assed pare întregul clip; parcă s-a încercat un performance clip pe bune, dar fiindcă a ieșit foarte lame i-au mai trântit și versurile deasupra ca redeeming quality și i-au zis lyrics video, că de la astea lumea n-are așteptări mari. And also, this:

unfolding erm

We accidentally some French.

Ce să zic, bravo lor că n-au luat cu copy/paste de unde îl scriseseră bine inițial.


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.