New video: Barren Earth – Set Alight

Barren Earth sunt așa un fel de “The Expendables” ai metalului finlandez, sextetul având în componență nume grele ale scenei de pe-acolo: Kasper Mårtenson și Olli-Pekka Laine (clăparul respectiv basistul Amorphis de pe legendarul Tales of the Thousand Lakes), Sami Yli-Sirniö (chitaristul nemților de la Kreator) sau Marko Tarvonen (tobarul din Moonsorrow). Nou adus în gașcă este feroezul Jón Aldará la voce, cu un clean adânc și pătrunzător și un growl simțit în venă de death/doom modern.

“Set Alight” este prima piesă scoasă de pe proaspăt lansatul On Lonely Towers, al treilea album al grupului. Dacă vă plac explorările psihedelice pe care le mai făceau Amorphis prin ’94-’99, aflați că Barren Earth sunt niște demni continuatori și extrapolatori ai acelui sound; totul interpretat în cheie modernă, bineînțeles, pe o fundație solidă de progressive/ melodic death metal. E multă diversitate în muzica lor, influențele cu care vine fiecare membru contopindu-se într-un mix nu întotdeauna foarte coerent, dar extrem de tasteful făcut.

Ca de multe ori în zona asta muzicală clipul ar fi putut să nu fie făcut, nedepășind o sumă de clișee, dar măcar îi vedem pe oameni cântând.


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.