New video: Grimus – Pale Hands

Săptămâna trecută am fost martorii a două lansări de videoclipuri din partea a două trupe importante de la noi – una dintre ele este Grimus, iar pe cea de-a doua o găsiți pe site într-un articol-geamăn cu cel de față ;)

Mi-a fost un pic mai greu să compilez informații despre videoclip, nefiind la concertul de lansare de săptămâna trecută din clubul Control și neavând un comunicat de presă la îndemână. Dar cum despre Grimus merită întotdeauna să scrii cu orice risc… :) here we go:

Pale Hands” este inclusă pe albumul Emergence, lansat în luna martie de Grimus, și este a treia patra piesă de pe acest material care primește videoclip după “Priveşte-mă”, “High” și “The Hell I’m In“. Clipul a fost montat de basistul Titus Vădan și prezintă trupa în ipostazele unei reprezentații live (backstage, soundcheck și prestația propriu-zisă cu public). Referitor la unde s-a filmat, după cum arată locația, nu poate fi decât Cluj Arena, și bănuiesc că este vorba de ziua concertului Roxette din 2012, la care Grimus au cântat în deschidere.

Nu pot să nu remarc o tendință, procedură, numiți-o cum vreți, a maximizării resurselor pe care am mai observat-o la trupele de la noi – practic, fiecare membru își pune la dispoziție aptitudinile adiționale din dotare pentru îndeplinirea unor treburi legate de activitatea trupei, fie că vorbim de aspecte manageriale, logistice sau de editare video, cum e în cazul de față. Și am impresia că dacă nu există astfel de aptitudini în cadrul unei trupe, ele trebuie inventate, pe principiul “nevoia (sau jobul de zi) te învață”. Una peste alta, felicitări lui Titus pentru o treabă profi cu acest videoclip, și… mai așteptăm și altele.

PS: cine o fi filmat videoclipul? EDIT: Am aflat că este vorba despre  Laviniu Lazăr (EvoDesign). Good job!


Piesa “Pale Hands” poate fi ascultată și la Radio IndieGen, radio online ce difuzează non-stop o selecție esențială, relevantă & cool de muzică indie-alternative.

There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.