New video: Breathelast – Maluri

Bine, adevărul adevărat e că avem două clipuri Breathelast într-unul singur. Cu atât mai bine, rechinii ne tot tease-uiau cu piesa asta cam de prin vară, iar toată anticiparea uite că n-a fost deloc nemeritată.

În prima jumătate a clipului realizat de Miluţă Flueraş îi vedem pe Breathelast aşa cum nu i-am mai văzut niciodată, cântând acustic piesa “Maluri” într-o variantă aproape jazz/lounge. M-a dus cu gândul la părţile liniştite ale unora ca White Walls, de altfel tovarăşi de răutăţi în multe rânduri, sau la reinterpretările de pe Acusticul Viţei de Vie. Mesajul părţii vizuale e simplu – salutare, canal de VEVO, hello, public larg, uite feţele ăstora cinci care cântăm piesa, faceţi bine şi le reţineţi.

by Miluţă Flueraş | www.miluta.ro

by Miluţă Flueraş | www.miluta.ro

În a doua jumătate a clipului realizat de Miluţă Flueraş îi vedem pe Breathelast aşa cum nu i-am mai văzut niciodată, băgând distoarse şi greutăţi pe o piesă cu versuri în română şi o instrumentaţie ceva mai melodică, ceva mai rafinată ca de obicei. Aici “livrează” cu adevărat toate lunile astea de aşteptare – dacă varianta acustică să zicem că ar putea fi un gimmick simpatic şi bine executat, dar totuşi gimmick, varianta “pe bune” ne arată trupa la un vârf de maturitate şi de sunat bine. Sigur, mare parte din sunatul bine îi revine şi lui Marius Costache, dar e clar că trupa e pusă pe treabă la marele stil.

breathelast-maluri-coverRelease-ul “Maluri” mai conţine, pe lângă cele două variante din clip, încă un remix precum şi o nouă piesă acustică, “Întuneric”, pe care trebuie musai s-o ascultaţi măcar pentru versuri. Noutatea supremă este că cei de la Universal Music România, care i-au adăugat pe Breathelast în portofoliul lor din ce în ce mai mare de trupe rock/alternative, au făcut frumoasa nebunie de a lansa piesele şi pe CD, făcând din “Maluri” probabil primul single lansat pe suport fizic în România în ultimii cel puţin 10 ani (Voltaj parcă mai făceau de-astea pe la începutul anilor 2000). Huge up!

Maluri” se ascultă pe Deezer, Zonga şi Spotify, se descarcă de pe iTunes şi se cumpără de pe Getmusic. Welcome to the major league, Breathelast!


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.