New video: Fine It’s Pink – Waiting For You

Știi ce-mi place? Îmi place când trupe românești cu muzică bună și oameni pasionați lansează videoclipuri breathtaking. Știu că Diamonds are Forever, de exemplu, tease-uiesc ceva mișto de tot pentru zilele următoare, dar azi e vorba despre Fine It’s Pink, această magnifică întrepătrundere de energii care ne-a dat până acum un EP, mai multe single-uri și o colecție de videoclipuri elegante – inclusiv niște sesiuni live bune de folosit ca etalon pentru cine se mai încumetă.

“Waiting For You” e o piesă oarecum surprinzătoare; Fine It’s Pink n-au trecut prin vreo schimbare radicală de stil, departe de asta, însă parcă mai mult ca nicicând se face simțită latura dream-pop, aproape naivă din personalitatea lor. Cel puțin ca amprentă instrumentală este una dintre cele mai “pozitive” și mai luminoase piese ale lor – refrenul se bazează pe un crescendo ce se stinge repetat în acorduri de pian, iar amprenta melancolică se regăsește acum mai degrabă în versuri și în interpretarea vocală vaporoasă, trademark FiP.

Clipul, regizat ca de obicei de Iustin Șurpănelu, este un mic trip în sine și trebuie privit cu atenție, sunt câteva elemente de producție destul de outstanding – cadrele lungi și lucrate, jocul de detaliu pe interpretarea dramatică a Ioanei, shift-ul de perspectivă din fundal când piesa crește în intensitate, întreg procesul de zoom-out, atent calculat pentru a dezvălui lucrurile exact în momentul potrivit pentru fundalul sonor. Transpare aici și o notă de stil personal al regizorului – am mai remarcat la Iustin acest talent de a spune povești criptice, profunde, folosindu-se de cadre și situații comune (clipul “Running High” făcut pentru Otherside e un exemplu perfect).

Dacă “Waiting For You” e un vestitor al lucrurilor ce vor veni de la Fine It’s Pink, atunci le aștept cu nerăbdare. Hai cu albumul :)


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.