New video: Äl Jawala – Voodoo Rag (feat. Rukie)

Germanii noștri balcanizați preferați Äl Jawala tocmai ce au lansat un nou clip pentru o piesă fresh scoasă single acum o lună și-un pic. Piesa în cauză se cheamă “Voodoo Rag“, e un featuring cu solista Rukie și e de găsit pe EP-ul Voodoo Rag/Satellite. Cu acest EP formația dă drumul seriei de release-uri Black Forest Voodoo, care va vedea noi EP-uri și single-uri lansate la fiecare două luni.

Primul videoclip Äl Jawala (long overdue!) e o minune vizuală cu parfum fantastic featuring un pădurar cu al său câine, o zână voodoo cu marionetele sale și un drum forestier mai neted ca multe din DJ-urile noastre. Mad kudos către regizorul Dugly Habits pentru o bijuterie de 4 minute care n-are teribil de multă substanță if you get down to it, dar care e 110% eye candy. Cât despre piesă, formația continuă să sune absolut delightful în colaborările cu voci feminine (greu de uitat “Better Go Run” cu Delhia de la Pentatones de acum câțiva ani), prinzând un parfum nu-jazz care merge de minune cu abordarea dansantă de sorginte balcanică din rest.

by Felix Groteloh | Official photo

by Felix Groteloh | Official photo

Nu știu ce părere să am despre faza cu seria de release-uri as opposed to lansarea unui album unitar, văd că e o modă care prinde din ce în ce mai tare. Pe de-o parte realizez cum îți poate veni asta în ajutor ca artist, făcându-te să rămâi constant în “creative mode” fără ciclul agonizant de compus / tras / lansat / turneu, compus / tras / lansat / turneu repetat ad nauseam. Pe de altă parte, parcă sustrage un pic din acel “wow” pe care îl ai, ca fan, atunci când după x-șpe ani o trupă care îți place scoate în sfârșit ceva nou și mișto.

Oricum ar fi, mi-e cam dor de un concert Äl Jawala în The Silver Church și sunt destul de convins că nu sunt singurul.


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.