New song: Soundgarden – Storm

Surprizele s-au ținut lanț în ultimele luni pentru fanii lui Chris Cornell și ai trupelor acestuia. Totul a început în septembrie, când sus-numitul împreună cu Tom Morello, adică jumătate din Audioslave, au fost pe aceeași scenă pentru un concert caritabil în Seattle; apoi, în octombrie, membrii Pearl Jam și Soundgarden s-au întâlnit la un concert, evident tot caritabil, patronat de Neil Young, în care au reformat Temple of the Dog pentru a interpreta superba piesă “Hunger Strike”. Lucrurile nu s-au oprit aici, pentru că imediat după aceste apariții ne-am trezit cu o piesă nouă de la Soundgarden intitulată “Storm“.

M-am întrebat ce rost are acest grunge revival neașteptat și am aflat ulterior că Soundgarden pregătește pentru 24 noiembrie lansarea unei compilații numită Echo of Miles: Scattered Tracks Across the Path. Așa cum îi spune și numele, este vorba de niște piese vechi, fie ele B-side-uri sau demo-uri, compuse de-a lungul timpului și de pe care s-a șters praful probabil odată cu o curățenie a rafturilor din casele membrilor și a managementului trupei. Vor fi trei discuri în compilație: primul este intitulat Originals (cu piese, ați ghicit, originale Soundgarden), al doilea este Covers (cu piese reinterpretate după trupe ca Beatles, Rolling Stones, The Doors etc.) iar ultimul este Oddities (cu demo-uri, instrumentale și remixuri).

Piesa de față, “Storm“, apare pe primul disc, cel cu piese originale, și deși am spus despre ea că este o piesă nouă, de fapt nu e chiar așa. Deși a fost înregistrată recent, în mai, compoziția datează de prin 1986, fiind inclusă atunci într-o sesiune de înregistrări care a fost dată uitării, nefiind pe placul trupei la momentul respectiv. Ce n-a fost bun în 1986 se pare că e suficient de bun pentru 2014: evident că “Storm” a fost complet reînregistrată, la standardele tehnologice ale vremurilor prezente, și totuși…

Citeşte în întregime pe RadioIndiegen.ro »


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.