New video: Triggerfinger – By Absence of the Sun

Pe belgienii de la Triggerfinger îi știți probabil ca fiind autorii acelui cover acustic extrem de reușit al piesei “I Follow Rivers”. Deși trupa activează din 1998, cu un prim album scos de-abia în 2004, se pare că acea reinterpretare din 2012 a piesei lui Lykke Li i-a propulsat în lumea mare a rock-ului: de 2 ani încoace trupa cântă pe la mai toate festivalurile de anvergură din Europa, iar anul trecut au fost support act pentru The Rolling Stones la Londra, pe Hyde Park.

Albumul din 2014, By Absence of the Sun, a urcat imediat pe locul 1 în topurile de vânzări din Olanda și Belgia, iar videoclipul piesei omonime a fost lansat săptămâna trecută, fiind un colaj de imagini filmate în timpul turneului de anul acesta al trupei. Ca sound, ”By Absence of the Sun” nu se abate de la linia înregistrărilor anterioare, trupa rămânând fidelă melanjului de stoner rock și blues rock, asezonat cu influențe indie.


Piesa “By Absence of the Sun” poate fi ascultată și la Radio IndieGen, radio online ce difuzează non-stop o selecție esențială, relevantă & cool de muzică indie-alternative.

There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.