New song: Charlie Winston – Lately

“Vagabondul” Charlie Winston revine în sfârșit cu single-ul “Lately” de pe un album ce se va numi Curio City și care va apărea în ianuarie 2015. A fost o pauză destul de lungă pentru artist, despre care nu am auzit mai nimic de la ultimul său album, Running Still din 2011, slab primit de public și de critici deopotrivă.

charlie winston - latelyCharlie Winston este unul din artiștii britanici care au ales calea “exilului”, chiar dacă nu prea departe de casă – în cazul de față solistul a trecut Canalul Mânecii la vecinii francezi, unde a devenit mult mai cunoscut: albumul “Hobo” a ajuns nr. 1 în Franța în 2009 și a fost produs la casa de discuri Real World Records a lui Peter Gabriel. Single-ul “Like a Hobo” i-a definit imaginea de așa-zis “hobo” (homeless, vagabond) trubadur și carismatic, imagine amplificată și de ținuta sa vestimentară. Ca o paranteză, relocarea în Franța a lui Charlie Winston îmi aduce aminte de un alt caz similar, cel al superbei trupe Archive, devenită celebră în Franța și rămasă necunoscută la ei acasă, în UK.

Lately” promite însă o revenire frumoasă; single-ul este însoțit de un lyric video atractiv și foarte bine produs iar piesa în sine este o compoziție pop ritmată, optimistă, radio-friendly – se pare că are tot ce-i trebuie pentru a fi un hit, poate de data asta și pe alte plaiuri decât cele franceze. În plus, mereu am considerat că dacă tu, ca ascultător, te identifici în plan personal cu ceva din mesajul piesei pe care o asculți, inevitabil o treci la capitolul “favorite”. De exemplu, “Lately” a funcționat foarte bine în cazul meu datorită următorului vers, bine plasat în piesă: “You need another car” :)


Piesa “Lately” poate fi ascultată și la Radio IndieGen, radio online ce difuzează non-stop o selecție esențială, relevantă & cool de muzică indie-alternative.

There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.