New video: Marilyn Manson – Deep Six

Marilyn Manson și-a abandonat încet mare parte din “shock value”-ul care l-a făcut celebru în anii ’90 în favoarea unei abordări mai subtile și mai stilate nu mai e un secret de pe la The Golden Age of Grotesque încoace. Că omul încă face muzică și are chiar un album nou care va fi lansat peste 4 zile poate veni însă ca o surpriză pentru ascultătorul casual care nu-i urmărește îndeaproape activitatea.

The Pale Emperor va fi lansat pe 20 ianuarie iar primul single, “Deep Six”, a fost lansat la finalul anului trecut. Este o piesă catchy, cu un vibe mișto de rock’n’roll decadent care i se potrivește de minune lui Manson. Clipul, în regia artistului olandez Bart Hess, a fost criticat în unele cercuri pentru lipsa de tupeu – în ciuda tag-ului “explicit” – dovadă de netăgăduit a faptului că rocker-ul pe care America iubește să îl urască s-a cumințit. Eu îl văd ca pe un “proiect de autor” mai degrabă, o realizare artistică în continuarea stilului lui Hess de a se juca cu formele corpului uman cu un input minim de la Manson însuși.

Cel mai interesant este că, în ciuda aparențelor, regizorul afirmă că nu e nimic făcut pe calculator în acest clip, materia neagră pe care o vedem fiind alcătuită de fapt din textile special create de Hess pentru proiectele sale.

Know what Zeus said to Narcissus?
« You better watch yourself. »


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.