New video: The Raveonettes – Killer In the Streets

Vara asta ne-am trezit din senin cu un nou album al danezilor de la The Raveonettes, al șaptelea din cariera duo-ului. Pe’ahi a fost lansat în luna iulie fără nicio campanie promoțională și totuși albumul-supriză a prins imediat la fani și la restul publicului – locul 4 în topul de albume din Danemarca (era de așteptat), respectiv locul 36 în US Independent Albums al celor de la Billboard.

Pentru cei interesați, Pe’ahi este o plajă de pe insula Maui din Hawaii renumită pentru valurile sale imense, ideale pentru surferi, iar în limba hawaiiană înseamnă și gestul de “la revedere” făcut cu mâna. Revenind la album, piesele sunt “încărcate” din punct de vedere instrumental și al efectelor, rezultatul fiind un noise melodic ce merge de minune cu temele lirice personale și destul de dark abordate.

Killer In the Streets” este cel mai nou videoclip lansat de pe Pe’ahi și a fost regizat de fostul supermodel (danez, bineînțeles) Rie Rasmussen. Atmosfera clipului este – cum se putea altfel? – dark și nu neapărat pentru faptul că acțiunea are loc noaptea, ci pentru că firul epic se desfășoară în jurul unor (foști) îndrăgostiți care se “ucid” pe stradă într-o leapșă bizară, având ca armă banalul “finger-gun”. Este de fapt o sugestie subtilă (sau nu?) a ideii că dragostea este un joc periculos și că oamenii se rănesc din dragoste, contaminându-i și pe cei din jur.

PS: știați că The Raveonettes tocmai au anunțat concerte la Cluj şi la București la sfârșitul lui ianuarie, da?


Piesa “Killer In the Streets” poate fi ascultată și la Radio IndieGen, radio online ce difuzează non-stop o selecție esențială, relevantă & cool de muzică indie-alternative.

There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.