New video: Beck Corlan – România

Detest naționalismele cu steagul și imnul cel puțin la fel de tare pe cât detest creștinismul heavy-handed cu Biblia și Iisus îndesați pe gâturile poporului. Beck Corlan în noul său clip bifează cu brio ambele categorii de mai sus

De ce e societatea învăţătoarea ta
Când poate Biblia să fie mama ta?

și totuși, în continuare, nu îmi e absolut deloc antipatică, ba din contră. M-am uitat la mare parte din clipul “România” cu gura căscată a admirație, ce-i drept în cea mai mare parte datorită învelișului muzical rock-fusion de o calitate excepțională. E un sentiment teribil de contradictoriu, jur, când intră partea de final cu “preoți cu crucea-n frunte” mă iau fiori pe șira spinării de fiecare dată, și cel puțin la nivel rațional știu că e super greșit. But I can’t help it. E și un pic de Deșteaptă-te Române pe-acolo, evident, dar e foarte elegant folosit, iar din punct de vedere vizual trupa, în partea de performance video, arată minunat, a trupă pe care-aș vrea super mult s-o prind live. Which I actually do.

Recunosc, am dat din cap pe refren, și nu mi-e jenă să recunosc asta. Poate nu ne potrivim 100% la ideologie, dar în continuare susțin că Beck Corlan e unul dintre cele mai interesante fenomene muzicale autohtone din ultimii ani.

Also, videoclip filmat în 4K, hellyeah.


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.