New Song: Loungerie II – Strawberry

https://magazine.overground.ro/wp-content/uploads/2016/09/loungerie-ii-by-punky-ha-1050x700.jpg

…one will scream, one will laugh. No one will have a right to define you and how you react.

De obicei mă arunc într-o supă abstractă și mă ridic de acolo cu expresii și cuvinte atașate de mine. Mă scutur și sar paragrafe: “Boom! Avem un text” își spuse el cu oboseală în voce.

Loungerie II fac parte din generația “unde-s mulți, rămân puțini”. În urmă cu 2-3 ani, într-o lume post-Mushroom Story, Mauser, The MOOoD, Nuage și Aria Urbană, răsar precum florile de colț Velosonics, Moebius, Theory of Mind, Pinholes, Loungerie II, Lights Out și multe, multe altele. Împinse toate de la spate de Îmi place să LogOut cu Bogdan Șerban de pe Radio Guerrilla și de revista Sunete, unii mai norocoși primind și suportul condiționat al eclectic fm. Unele au dispărut, altele au continuat într-un ritm relativ, lansând de capul lor muzică. Într-o lume unde “festivalul” era ceva mai rar sau, poate, nu era un scop obsesiv.

Loungerie II, ca de obicei, izolați în lumea lor, mai sar pe internet cu câte un link, o piesă nouă, un videoclip. Toate la fel de curajoase și încăpățânate ca în prima zi când i-am văzut live. Nu caută confirmare de la nimeni. Mai sunt pescuite de Marius Ghenț (VICE/beehype), George Durbălău (Sunete) și care o mai avea “curajul” să mai dea click pe un link cu muzică românească. Pe 7 iunie, după data de pe youtube, apare “Strawberry”. O tot ascult de 3-4 zile și încă nu știu sigur cum să o descriu. Două-trei piese într-una singură, cu un final ce te face să îi mai dai play o dată ca să reconstruiești drumul; cum ai ajuns la așa un final?!

Dacă purtam pălărie o aruncam dramatic, impresionat și siropos în fața celor de la Loungerie II: “Mânca-v-aș talentul! Vă felicit.”
Uite și pe Bandcamp, dacă știi pe ce să dai banii.


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.