Conferinţa “Mastering the Music Business” în februarie la București

mastering the music business

În perioada 16-17 februarie va avea loc la Hanul Gabroveni din București conferința internațională “Mastering the Music Business”, prima conferință din România dedicată exclusiv industriei muzicale. Accentul acestei prime ediții va fi pus pe internet și pe oportunitățile pe care acesta le oferă pentru promovarea și vânzarea muzicii. Cei 12 speakeri (dintre care 4 din străinătate) vor vorbi despre lucruri precum accesul pe radio, business management, exploatarea digitală, streaming, legile internetului, crowdfunding, copyright și altele. Informații despre înscriere găsiți pe site-ul oficial, iar până pe 31 ianuarie aveți un discount earlybird la taxa de participare. Go for it!

Mă bucur foarte tare că încep să se miște și aici lucrurile în domeniu – astfel de conferințe și evenimente sunt la ordinea zilei în multe țări, fiind niște oportunități excelente de a învăța de la profesioniști din industrie și de a te pune la punct cu “ce mai e nou”. Organizatorii Star Management au tot felul de inițiative în direcția asta; acum câteva luni, de exemplu, am participat la cursul Industria Muzicală Explicată, un “101” esențial pentru oricine lucrează cu și pentru muzică și care mi-a clarificat multe aspecte despre cum funcționează lucrurile – sau în fine, cum ar trebui să funcționeze într-o lume cu apă caldă. (Apropo, vedeți că și aici se mai fac înscrieri pentru ediția a cincea care va debuta pe 19 ianuarie).

Am obosit de câte ori am spus că în România încă suntem la nivelul la care inventăm pe de-a bâjbâitelea chestii care “în Vest” sunt deja veritabile instituții cu mecanisme perfecționate încontinuu. Cumva în cheia asta receptez vestea despre conferința “Mastering the Music Business” – ca un semn că în sfârșit normalitatea aia pe care ne-o dorim cu toții e un pic mai aproape și că un “reboot” temeinic, de jos în sus, al industriei muzicale autohtone este iminent. Poate încet, încet vom înceta chiar să mai privim termenul de industrie ca pe unul peiorativ, one can dream.

Lista completă a speaker-ilor o aveți aici, eu îmi permit doar să spicuiesc: Denis Florent (expert de radio francez), Thorsten Freese (director al Believe Digital, una dintre cele mai mari companii de distribuție digitală a muzicii), Bogdan Naumovici (publicitar cu ștate vechi, actualmente la agenția 23), Irina Caraivan (fondatoarea platformei de crowdfunding We Are Here, pe care și-au făcut campanii Implant Pentru Refuz și Iordache, printre alții), Sergiu Biriș (fondator Trilulilu și Zonga), Vlad Irimia (aka. Tataee de la B.U.G. Mafia). O să fie interesant – vedeți doar să vă pregătiți și listuța cu întrebări/ nelămuriri personale, să nu fie momente de-alea awkward ca la școală când nimeni nu întreabă nimic la final :)

Puteți să vă puneți la curent cu noutățile despre conferință de pe Facebook-ul oficial. Dați join și la event.


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.