Circle of Love – un spectacol multimedia cu premiera pe 23 februarie

11982345_10153481837815351_1886480242_o

Sf. Valentin, Dragobete… zilele astea care mai de care trâmbițează despre dragoste și sentimentele adiacente. Totu-i roz, pardon  – roșu, trandafiri, ciocolată, inimioare. Numai că dragostea nu-i mereu roz. De multe ori e și cu dramă. Există relația și post-relația. Despre a doua nu se prea vorbește, pentru că de multe ori nu-i tocmai fericită.

Nu este și cazul spectacolului Circle of Love. Care alege să pună accentul pe greul de după; de după despărțire. Se știe din psihologie, pierderea și suferința sunt structurate în etape. Poți trece mai rapid sau mai lent prin ele, poți varia ordinea, dar nu le poți sări. Conform psihiatrei Elisabeth Kubler-Ross, stadiile durerii – și, în cazul acesta, ale despărțirii – sunt Negarea, Furia, Negocierea, Depresia și Acceptarea. Este un ciclu ce trebuie parcurs. Un cerc ce se deschide și închide.

La asta s-a gândit și autorul când a conceput spectacolul Circle of Love. La cum ar putea fi transpus acest proces într-o experiență multimedia. Așa că a luat una bucată film, peste care a suprapus muzica unei trupe live. Filmul oferă vizualul, iar trupa sunetul. Muzica aleasă, nu știu neapărat pe ce criteriu, aparține trupei Depeche Mode. Și este potrivită ca versuri și intensitate după desfășurarea evenimentelor din film.

Rezultatul? Mergeți să vedeți cu ochii voștri joi, 23 februarie, de la orele 19, la Cinema Pro.


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.