New video: The Kryptonite Sparks – Nu vreau nimic

Habar nu mai am cum am ajuns să îi urmăresc pe Facebook pe cei de la The Kryptonite Sparks, o trupă tânără din Botoșani. Posibil în urma sesiunii live trase la Studioul de Bază, sau poate dădusem peste coverul ăsta după 21st Century Schizoid Man (whoa). În orice caz, când au fost anunțați drept câștigători ai “Best Alternative Newcomer” la Metalhead Awards știam cine sunt.

Oarecum din acest motiv, “Nu vreau nimic” lansată ca single și clip acum nu multă vreme mi se pare super underwhelming. “The fuck, la așa ceva am dat eu like?” posibil să fi fost printre primele mele reacții. Piesa e ușurică și simpatică în felul ei adolescentin, fără pretenții – ca și clipul, de altfel (cum bine remarcă cineva în comentariile de pe Youtube, kudos pentru că este, probabil, primul clip românesc în care vedem tineri simpatici jucând snooker). Însă știind ce poate pielea trupei, mă așteptam la mai mult funk, mai mult prog, mai mult experiment, mai mult tupeu. Acum, “Nu vreau nimic” sună mai degrabă a “piesa aia pe care trebuie s-o compunem ca să fim dați la radio”. Ceea ce le doresc, de altfel.

Piesa face parte de pe EP-ul de debut al trupei, care se ascultă și se descarcă pe Bandcamp. You do that. Și vedeți că vor cânta în Colectiv pe 30 ianuarie.


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.