New video: Rome – Amsterdam, the Clearing

Now Amsterdam bleeds
With weeds and bad seeds
Worse coffee and nameless deeds

Ştiam deja că luxemburghezul Jerome Reuter este extrem de prolific cu proiectul său martial/neofolk Rome, oferindu-ne până acum nouă albume de studio în tot atâţia ani de activitate (pe lângă EP-uri şi alte release-uri), însă de data asta s-a cam întrecut pe sine. Iată aşadar că, după minunatul şi atmosfericul “This Silver Coil” de acum mai bine de un an şi jumătate, avem parte în sfârşit de al doilea videoclip al unei piese de pe albumul Hell Money (2012). Singura problemă e că Rome au mai lansat încă două albume de atunci :))

Clipul produs de Trisol e o călătorie alb-negru printr-un Amsterdam simbolic, întunecat şi decadent. Acesta însoţeşte o piesă surprinzător de agresivă, cu fascinante pauze şi jocuri de ritm, printre cele mai memorabile de pe un album ce a încasat destule critici din partea ascultătorilor (cam pe nedrept, fie vorba între noi).

Sunt tare curios cum va ţine casa de discuri pasul pe mai departe, deşi în această eră în care “industria” muzicală trece prin transformările prin care trece nu văd de ce ar fi nelalocul său să lansezi single-uri şi videoclipuri de pe albume precedente. La urma urmei, Youtube şi serviciile de streaming facilitează ascultătorilor descoperirea continuă de muzică din toate perioadele, şi astfel menţinerea în viaţă a “back catalogue”-ului pentru o perioadă cât mai mare de timp capătă din ce în ce mai mult sens pentru artişti.

Nu uitaţi că ne vom revedea cu Rome pe 21 martie 2015 la Bucureşti (Club Control) în turneul care va celebra 10 ani de activitate a proiectului.


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.