New video: Deconstructing Sequence – A Habitable World Is Found

Deconstructing Sequence îs gașca ridicată din cenușa trupei poloneze de black Northwail, intrată în defunctitudine cândva anul trecut. Chitariștii Tiberius și Morph s-au mutat apoi în Anglia unde au pus bazele acestui nou proiect într-o nouă direcție, Deconstructing Sequence abordând un fel de black/death progresiv/avant-garde cu aer industrial/futurist. Au scos până acum un EP intitulat Year One iar în curând va sosi și al doilea EP, Access Code, pe care vom găsi și “A Habitable World Is Found”, aici de față, în varianta extinsă de 7 minute.

N-aș fi știut toate astea dacă nu dădea azi domnul Costin Chioreanu share pe Facebook la noul lor videoclip, de al cărui scenariu și de a cărui execuție (ilustrație & animație) se găsește responsabil. Clipul e o mică bijuterie SF de 4 minute și jumătate ce reprezintă un fel de “odisee spațială” re-imaginată în zeitgeist-ul bleak și lipsit de speranțe grandioase pentru viitor al secolului XXI. De altfel, animația ar fi inspirată în mare măsură de versurile piesei și de atmosfera generală a muzicii trupei, lucru care mă face cu atât mai nerăbdător să ascult EP-ul nou atunci când va apărea.

Zice Costin așa:

Acest scurt film de animaţie poate fi privit, de asemenea, ca o modalitate diferită de a arăta latura întunecată a omenirii. Într-o societate bolnavă, mânată de o tendinţă ipocrită către auto-sanctificare și de o menţinere disperată a unui model antropocentric în conștiinţa colectivă, consider acest răspuns artistic drept o necesitate. 


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.