New video: Diamonds are Forever – New Foundations

Vorbeam acum câteva zile de o premieră pe care clujenii de la Diamonds are Forever ne-o tease-uiau. Ei bine, iată că noul lor clip “New Foundations” este aici, printre noi, și a adus cu el și vestea oarecum neașteptată (pentru mine, cel puțin) a primului full-length al trupei, intitulat Melanism.

“New Foundations” e un mic tur de forță prin toate influențele trupei și sună brici – legat, cu riff-uri precise și suficientă stăpânire de sine cât să nu înghesuie prea multe idei într-un timp scurt (păcat de care, în trecut, se mai făceau vinovați) și nici să nu le bătătorească în neștire pe alea pe care le exprimă. Drept urmare, odată ajuns la final replay-ul e aproape un reflex, “ce, s-a și terminat deja?”, pentru că vrei să mai tot auzi din goodie-urile pregătite de trupă. Dacă tot albumul va urma stilul ăsta de a face lucrurile, are potențialul să fie una dintre cele mai importante lansări ale anului. Diamonds are Forever deja au o solidă carte de vizită pe partea video și live, dacă vine și albumul să întregească sfânta treime nu prea văd ce-ar mai putea sta în calea băieților ăstora.

Youtube cu compresia lui și-a cam bătut joc de filmarea ultra-crisp din secvențele de exterior, dar chiar și așa clipul este breathtaking; aproape aș spune că e un exemplu de manual al “noului val” de videoclipuri românești (vezi și Fine It’s Pink de acum câteva zile, și multe altele), e aici un fenomen care se cere neapărat analizat mai în amănunt.

Până atunci, enjoy. Și precomandați albumul.


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.