New video: Luna Amară – Oameni noi

Luna Amară continuă seria clipurilor extrase din concertul Live la Conti – de data asta, with a twist. Piesa “Oameni noi”, arguably unul din highlight-urile albumului Pietre în alb, este prezentă pe coloana sonoră a thriller-ului politic autohton De ce eu? în regia lui Tudor Giurgiu și, cu această ocazie, beneficiază de un videoclip ce împletește secvențe din film cu imagini din concert.

De regulă e desul de greu să nimerești ritmul potrivit când faci un asemenea montaj, însă clipul realizat de Letiția Ștefănescu (cu secvențele din concert produse, montate și editate de cei de la Resize Media, regizor Dorin Marcu) reușește să se potrivească nesperat de bine pe crescendo-ul subtil al piesei. Chestia asta pays off în special în partea de final, când cadrelor largi de la început li se opune un vârtej de secvențe ce crește din ce în ce mai tare în intensitate. Iar intervențiile lui Mihnea din varianta live nu fac decât să amplifice sentimentul de paranoia, potrivindu-se perfect pe tematica și feeling-ul general al secvențelor din film.

Nu cred că am mai zis asta despre vreun film românesc în ultima vreme, dar abia aștept să văd “De ce eu?”. În cinematografe din 27 februarie.

Noapte bună, România! Dormiţi liniștiţi!
Cineva vă ascultă! Cineva vă veghează!


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.