New video: We Singing Colors – Frozen River

Admit că We Singing Colors nu m-au atins niciodată, sau au făcut-o cel mult cât să apăs butonul de skip. Atât live cât și încercând să le ascult albumul de debut de anul trecut m-am surprins întrebându-mă în repetate rânduri care e faza; mi se părea un experiment autosuficient căruia nu puteam să-i găsesc nici o calitate atractivă pentru mine. Înțeleg muzică făcută lo-fi, fără pretenții, straight from the heart, și presupun că asta e intenția și aici, însă it never computed. Naiba știe, probabil sunt eu prea Grinch iar muzica lor e prea naivă ca să putem ajunge vreodată pe aceeași pagină. No one at fault here.

Cu toate astea am dat play celui mai nou clip al lor, “Frozen River”, și am avut parte de o surpriză tare plăcută. Clipul în primul rând este super simpatic, de sezon, prezentând epopeea returnării unui brăduț de Crăciun înapoi în natură, unde îi este locul. Mereu mă bucur când dau de câte-un clip care arată bine; aici, vinovați sunt Andrei Lupu și Mihai Dragolea (DOP și montaj), alături de Silviu Crângureanu care s-a jucat cu drona pentru niște cadre spectaculoase. Nu știu dacă oamenii fac asta de obicei sau nu, nici dacă funcționează sub un nume al lor sau au fost culeși de prin diverse părți, dar împreună au făcut o treabă adorabilă.

În al doilea rând, piesa este ca un colind minimalist pentru iarna asta atipică pe care-am avut-o până acum; șoptit, acustic, heartfelt, atmosferic, fără artificii de formă. Andrei și Roxana se armonizează elegant, fredonatul împreună cu piesa vine cel târziu de la a doua ascultare iar factorul de replay este mare de tot. Dacă aveți nevoie de ceva cu care să-l contracarați pe Hrușcă, “Frozen River” pică la fix. Poate cantitatea ceva mai mare de melancolie o face să fie pe gustul meu, și e foarte probabil să fie ceva one-off, dar în sfârșit am ajuns pe aceeași pagină. Glad we did :)


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.