New video: Pinholes – Porcul spinos

E o metaforă interesantă și drăguț împachetată în noul clip Pinholes ce promovează o piesă de pe recentul album secund, Era pietrelor neșlefuite. “Porcul spinos” e, în cuvintele lui Sergiu Ivanov dintr-un interviu recent, o paralelă la conceptul de “dilema ariciului” – o situație când două ființe (arici, oameni, porci spinoși etc.) caută o apropiere reciprocă dar acest lucru nu se poate întâmpla din motive intrinseci, imposibil de evitat.

Muzical simt că piesa are mult mai multe de oferit decât se aude în înregistrare; excelentei părți instrumentale din final, de exemplu, îi lipsesc amploarea și “punch”-ul pe care i l-ar fi putut oferi o producție mai bună. Păcat – piesa în sine are o construcție cel puțin interesantă, iar live Pinholes m-au cam lăsat cu gura căscată ultima oară când i-am văzut. Din înregistrări li s-ar putea crea imaginea unei trupe ușor moleșite, lucru cât se poate de departe de adevăr.

Clipul, cum ziceam, funcționează pe o idee de efect – contrastul dintre realitate și aspirație, dintre viața de zi cu zi și visurile mai mult sau mai puțin nebune pe care le avem cu toții. Iar strict din punct de vedere cinematografic, “Porcul spinos” e o mică bijuterie tehnică pentru care cei de la LUNO, care l-au produs, merită aplauze. Nu numai că se poate vedea și în 4K, pentru cine are cu ce, dar filmarea din dronă de la final este probabil una dintre cele mai spectaculoase chestii pe care le-am văzut recent într-un videoclip autohton.


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.