New song: Lamb – We Fall In Love

După o pauză discografică de trei ani, “tăcerea mieilor” ia sfârșit. Duo-ul electronic Lamb, format din Andy Barlow și Lou Rhodes, și-a anunțat cel de-al șaselea album, Backspace Unwind, pe care-l va lansa pe 13 octombrie. Single-ul scos la înaintare este “We Fall In Love” și dintr-o dată le-am recunoscut sound-ul caracteristic: atmosferă trip-hop, synth-uri, drum & bass și, peste toate, vocea enigmatică a lui Lou Rhodes.

Pentru cei care nu i-au ascultat încă, vă sugerez să începeți cu piese precum “Gorecki” sau “Gabriel”, single-uri de mare succes în UK la sfârșitul anilor ‘90 – începutul anilor ’00. Și apropo de succes, deși în UK au fost considerați un fenomen la vremea lor, în restul țărilor au cunoscut o popularitate restrânsă, fiind asimilați zonei trip-hop underground.

La sfârșitul lui octombrie, Lamb vor pleca într-un turneu masiv prin Europa ce-i va purta până la jumătatea lui decembrie prin mai toată Europa de Vest și Centrală. Îmi amintesc cu plăcere de prezența Lamb la festivalul B’Estfest din 2011 (mai mult ca sigur nu și Lou, ea apărând atunci pe scenă destul de marcată de o răceală puternică), și am un feeling că este posibil ca în primăvară duo-ul să ajungă din nou în România. Asta doar dacă turneul va continua prin această parte de Europă…


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.