New video: Tragic – Mercur

Dacă ne luăm strict după numele celor de la Tragic și după auto-descrierea lor muzicală ca “tragic metal” am putea crede că-s ceva liceeni neînțeleși care tocmai i-au descoperit pe Bacovia și Ville Valo. Am fi extrem de departe de adevăr – muzica trupei sună matur și închegat, un post-metal meșteșugit cu atenție care în studio ar merita o producție ceva mai bună (live probabil lucrurile stau mult mai bine).

În plus, clipul “Mercur” pe care l-au lansat la finele lunii trecute marchează o premieră of sorts, folosind imagini din timpul demolărilor de pe Buzești-Berzei din 2010 – 2013. Asta e într-adevăr tragic, și mi se pare interesantă ideea de apropriere a unui eveniment eminamente distructiv pentru a-i conferi, prin artă, o nouă valență. Parcă a mai fost ceva proiect vizual care-a exploatat ce s-a întâmplat atunci, dar nu m-aș fi gândit ce bine poate să dea o demolare pusă pe soundtrack-ul potrivit. Kudos aici lui Dragoș Lumpan și celor de la Videosama, responsabili pentru partea video.

Ca un side note, nu cred că există metodă mai barbară de a demola o clădire decât scobitul la ea ore în șir cu un excavator, ridicând nori peste nori de moloz și praf. Kinda shows us what we really are like, as a nation.


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.