New video: The Gentle Storm – Heart of Amsterdam

The Gentle Storm este un nou proiect al lui Arjen Lucassen, muzician olandez cunoscut în special pentru proiectul progressive metal Ayreon cu care lansează opere rock de proporții epice o dată la fiecare câțiva ani. Alături de el în acest nou proiect este Anneke van Giersbergen, colaboratoare cu ștate vechi în Ayreon și vocea “perioadei de aur” a trupei The Gathering. În formula asta de duo au concertat acustic și la București acum câteva zile, poate i-ați văzut.

Debutul, intitulat The Diary, urmează să fie lansat pe 23 martie și este de fapt un dublu-album: primul disc, Gentle, va avea piesele interpretate în formulă restrânsă, acustică, în timp ce cel de-al doilea, Storm, va avea toată trupa în spate (cu muzicieni din Stream of Passion, Gorefest, Delain etc.). Albumul este, evident, unul conceptual, spunând povestea de dragoste a doi iubiți din secolul al XVII-lea prin scrisorile pe care aceștia și le trimit. The catch e că unul din ei e un marinar care bate oceanele lumii întru gloria Imperiului Olandez, așa că n-ar trebui să ne așteptăm la prea mult happy-happy joy-joy.

Clipul de față, “Heart of Amsterdam”, a fost filmat desigur în orașul omonim și ne arată o Anneke îmbrăcată de epocă îndurând frigul crunt de pe străzile sale. Totul arată cam surprinzător de low-budget, dar muzica – un fel de symphonic power tasteful, cu nuanțe progresive – e cea care contează.


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.