New video: Valerinne – Atonement

Valerinne sunt un fel de copii teribili ai post-rock/metalului românesc, atât cât există și el, ai căror concerte nu prea ai voie să le ratezi de vreme ce Semiosis și Alternativ Quartet au intrat în perioade de hibernare iar Egocentricii rareori părăsesc Timișoara. Bine, nu că muzica Valerinne ar avea mari similarități cu a oricărei alte trupe menționate anterior, însă nivelurile de adresabilitate și accesibilitate sunt similare, iar publicul amator e cam același.

Au deja două albume la activ (Kunstformen der Natur – 2012 și Arborescent – 2013) iar noul lor clip – pentru piesa Atonement – marchează finalul perioadei de promovare a albumului Arborescent, trio-ul instrumental părând nerăbdător să închidă capitolul și să meargă mai departe. Apreciez artiștii prolifici, însă nu pot să nu mă întreb dacă nu e cam puțin să stai doar opt luni de capul unui album pentru a-l promova și a profita de capitalul pe care are să ți-l ofere. Pe de altă parte, e și ăsta un fel de a face lucrurile – câțiva ani pe fast forward ar putea produce valuri destul de mari.

Atonement e un trip vizual mai degrabă decât un videoclip propriu-zis; pe parcursul a 12 minute suntem purtați printr-o călătorie atmosferică, rece și “arborescentă” ce complementează tare nimerit conținutul audio – o piesă imersivă, cu jocuri de intensitate ce nu te lasă să te plictisești și o construcție instrumentală aerisită dar foarte bine legată. Basul ăla frate, basul ăla.

Montajul video este realizat de chitaristul Alexandru Das, iar înregistrările au avut loc unde altundeva decât la Next Dog Studio cu Marius Costache la butoane.

Valerinne    


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.