New song: The Case – Tumbleweed

https://magazine.overground.ro/wp-content/uploads/2014/09/the-case-timisoara.jpg

Unul din avantajele evidente pe care le ai atunci când îți faci un radio nișat este acela că inevitabil descoperi și îți propui să promovezi artiști la fel de nișați de care ai dori ca lumea să audă mai mult și mai des. Este și cazul timișorenilor de la The Case, o trupă de rock alternativ ce activează de prin 2012 și pe care poate i-ați văzut la diverse manifestări live, fie ele festivaluri (B’Estfest, Route 68 Summerfest, PadinaFest etc.) sau concerte de club.

Trupa este formată din Alfred Ciprian Paroș (voce, chitară ritmică), Andrei Cîmpean (bas, backing vocals), Adrian Istodorescu (chitară lead), Cristian Paroș (clape) și Gabriel Ciocan (tobe). Până în prezent au lansat un videoclip pentru piesa ”Everything” și trei single-uri, cel mai recent dintre ele fiind “Tumbleweed”, ascultat în premieră la RadioIndieGen.ro la sfârșitul săptămânii trecute. “Tumbleweed“, ca și celelalte single-uri auzite până acum, mi-a atras atenția prin faptul că are o abordare “curată” și directă, fără alte efecte și artificii sonore inutile: rock grungy cu riff-uri sănătoase de chitară electrică, umplute de un bass îndrăzneț și o voce într-un timbru “din același film”.

Băieții ne promit în curând lansarea unui EP despre care nu avem încă prea multe informații. Până atunci însă, iată ce au de spus despre “Tumbleweed“:

Piesa are o tentă diferită față de restul materialului care se va găsi pe EP. Din punctul nostru de vedere reprezintă direcția spre care se îndreaptă trupa, și anume un show mai energic, cu mai multă chitară și riffuri mai heavy.

Dacă luăm în considerare mesajul pe care îl transmit versurile, piesa se referă la un anumit tip de personaj pe care noi l-am asociat cu western-urile clasice, de acolo și titlul piesei. Totuși ceea ce am încercat să facem de această dată a fost să transmitem mesajul mai mult prin părțile instrumentale, în special prin riff-urile și solourile de chitară, și ceva mai puțin prin cuvinte propriu-zis.


Piesa “Tumbleweed” poate fi ascultată și la Radio IndieGen, radio online ce difuzează non-stop o selecție esențială, relevantă & cool de muzică indie-alternative.

There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.