New video: Fine It’s Pink – Into the Light (live version)

Fine It’s Pink sunt genul ăla de newest cool band in town de care afli de la prietenii tăi un pic mai conectați cu scena indie tânără decât ești tu. În fine, “in town” e ceva relativ, oamenii-s din Iași dar aud că încep să câștige un cult following destul de serios prin București (au cântat și la Control Day Out la sfârșitul lui iunie, no easy feat).

Muzica e un indie pop melancolic, atmosferic, cu subtile touch-uri post rock; un amestec foarte tasteful, ținut laolaltă cu brio de vocea solistei Ioana Lefter. Aș minți dacă aș spune că printre primele lucruri la care m-am gândit n-au fost și clujenii de la Lights Out! – if anything, cu o mare bucurie că echipe strânse de oameni talentați încep să apară prin toată țara făcând lucruri mișto. Pentru că Fine It’s Pink și-au găsit și oameni speciali pentru visuals, namely pe cei de la DEOCHI (regizor Iustin Șurpănelu), iar colaborarea lor pare so far extrem de fructuoasă și de benefică, trupa croindu-și din aproape în aproape și o identitate vizuală tare cool. (De altfel, as a side note, constat că încep să se miște lucruri tare faine pe la Iași în jurul Studioului de Bază cu al său Vladimir Ivanov of Pinholes fame).

Îmi place foarte tare stilul ăsta de sesiuni live filmate cu un edge mai artistic și mi-ar plăcea să-l văd mai des și pe la trupe mai consacrate. Pe de o parte înțeleg că pentru Fine It’s Pink sau Lights Out! sunt o modalitate la îndemână de a genera awareness și de a susține aparițiile live până la un prim album, însă calitățile lor intrinseci sunt greu de negat. Uite cât de multe lucruri se pot realiza cu resurse mai degrabă limitate dar cu multă pasiune (și un regizor cu scânteie).

Așadar Fine It’s Pink. De urmărit? Clar.


There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.